De voor en andelen van DuoSim in de auto

De voor en nadelen van een DuoSim voor in de auto.

Sommige mobiele telefoon providers bieden een DuoSim aan. Dit is een extra Simkaart op hetzelfde abonnement wat je al hebt of gaat aanschaffen. Je hebt dan dus twee simkaarten met een nummer en een mobiel abonnement. Op deze manier kun je op meerdere apparaten tegelijkertijd je mobiele nummer met abonnement gebruiken.

Dit is natuurlijk een erg mooie optie als het aankomt op Wifi in de auto. Met een DuoSim deel je op een eenvoudige manier je mobiele telefoon abonnement met je auto. En kun je ook in de auto gebruik maken van bellen en internet.

Hoewel een DuoSim een mooie oplossing lijkt om internet in de auto te hebben, is dit niet de beste oplossing, er kleven nogal wat nadelen aan deze manier. Zo is het afhankelijk van welke auto je rijd.

Auto met simkaart optie?

Heb je een nieuwere auto met een Simkaart sleuf? Grote kans dat je je auto dan ook de opties heeft om te bellen en gebruik te maken van je databundel om online diensten te gebruiken. Dit lijkt ideaal, want je bent met een DuoSim op deze manier op je auto telefoon te bereiken op het zelfde nummer. Maar dit is niet ideaal want het grote nadeel van een DuoSim is dat deze nooit op twee apparaten tegelijkertijd gebruikt kan worden. Wanneer je dit wel probeer zul je merken dat je verbindingen verloren gaan en dien je altijd een apparaat uit te zetten.

In dit specifieke bovenste geval, zul je dus zodra je in de auto stap je telefoon uit moeten zetten. Waardoor je geen berichtjes meer kunt ontvangen en of andere applicaties kunt gebruiken. Niet dat wij aanraden om tijdens het rijden je telefoon te gebruiken. Maar elke keer je mobiel uitzetten wanneer je in de auto stap en weer aan als je op je bestemming bent is niet ideaal.

Auto zonder simkaart optie?

Als je auto geen simkaart sleuf heeft maar wel een USB of 12 volt aansluiting (aansteker). Dan kun je een mobiele router (mifi) of een dongel gebruiken om internet in de auto te creeeren. Ook hierbij geld dat je je telefoon moet uitzetten om de DuoSim kaart in de dongel of router te laten werken. Ook dit is geen ideale oplossing voor Wifi in de auto, want zo kun je misschien wel gebruik maken van je databundel. Maar kun je niet gebeld worden omdat deze routers en dongels dit niet ondersteunen.

De voordelen van DuoSim in de auto.

 

  • Je hoeft niet je simkaart te wisselen en kan ook in de auto gebruik maken van je databundel en of belminuten.
  • Nieuwe auto’s met telefoon ingebouwd zijn dan ook bereikbaar op hetzelfde telefoon nummer.
  • Telefoon moet uit om de DuoSim te activeren en kun je dus niet met je telefoon spelen tijdens het rijden 😉 (Tip!)

 

Nadelen van de DuoSim.

 

  • Werkt niet op twee apparaten tegelijkertijd. De telefoon moet uitgeschakeld zijn zodat de DuoSim kan werken.
  • Bij oudere auto’s of auto’s zonder telefoon functie heb je dan alleen wat aan je internet databundel. Omdat je mobiel uit moet staan om deze in de router of dongel te activeren kun je niet gebeld worden.

 

Zoals je hier boven kunt lezen, is een DuoSim voor in de auto een oplossing om wifi te creëren. Alleen optimaal is het niet. Voor een nog betere oplossing verwijs ik je graag verder naar een MB verdeler of Multisim kaart. Helaas hebben niet alle providers hier een oplossing voor en verwijs ik je graag door naar ons artikelen hierover.

Daarnaast moet je niet vergeten dat wanneer je je databundel op meerdere apparaten gaat gebruiken. Deze bundel ook sneller op zal gaan. Kijk daarom eerst hoeveel MB’s je per maand te besteden hebt, en vergroot eerst eventueel je databundel. Op onze pagina over Sim Only voor in de auto, kun je makkelijk alle Sim Only abonnementen met elkaar vergelijken. Zo kun je de verschillende databundels met elkaar vergelijken en snel zien welke mobiele telefoon provider hier het goedkoopste in is.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.