eigen wifi op vakantie

Je eigen wifi op vakantie.

Hoewel er tegenwoordig bijna overal wel gratis wifi te krijgen is. Is dit niet altijd even goed. Sterker nog in de meeste gevallen valt het wifi netwerk op je vakantie bestemming tegen. De kwaliteit van het netwerk en de sterke van het signaal, de manier van inloggen, en de snelheid van het internet zijn maar een paar elementen die vaak niet optimaal zijn. Daarom kiezen veel mensen voor een hun eigen wifi netwerk. Het lijkt lastiger dan dat het is, daarom gaan wij je hieronder uitleggen hoe ook jij je eigen wifi op vakantie kunt hebben.

Je eigen wifi op vakantie.

Om je eigen wifi op vakantie te hebben zijn er meerdere mogelijkheden. Zo kun je natuurlijk je telefoon als hotspot laten fungeren, waarmee je gemakkelijk een wifi netwerk opzet. De beste manier om je eigen wifi op vakantie te hebben is door middel van een mifi router in combinatie met een simkaart. Een mifi router is een mobiele wifi router, die erg klein van formaat is, een oplaadbare batterij heeft en de mogelijkheid om een simkaart te plaatsen. Hierdoor kun je hem overal mee naar toe nemen en kun je zelfs wifi in de auto voor onderweg naar je vakantie bestemming hebben.

Wat heb je nodig?

Of je nu in een tent op een camping ergens aan het Gardameer in Italië zit. Of in een stacaravan aan de Costa Del Sol. Een hotel in Zuid Frankrijk of een zonnig appartement op een van de vele Griekse of misschien wel Kroatische eilanden. Om je eigen wifi op vakantie op te zetten heb je 2 dingen nodig. Een goede mifi router, en een simkaart met databundel.

1. Mifirouters.

Het voordeel van een mifi router is dat ze klein en licht zijn. Je kunt ze opladen en vervolgens gaat de accu afhankelijk van het model en merk tot zo,n 10 uur mee. Wanneer je een wifi netwerk heb opgezet kunnen er vervolgens wel 8 a 10 apparaten verbinding meemaken zonder dat de internet snelheid slechter wordt. Zo kun je met het hele gezin ongestoord gebruik maken van internet en je eigen wifi op vakantie.

Om je te helpen hebben we de beste mifi routers in een mooi overzicht neergezet. Klik op onderstaande knop voor de beste mifi routers.

Naar de beste mifi routers  

2. Simkaart met data-abonnement.

Zonder simkaart met data-abonnement ben je er nog niet met een mifi router. Om het internet op te kunnen heb je een 3 of 4G verbinding nodig. De laatste is je beste optie omdat deze veel sterker en betrouwbaarder is dan een 3G verbinding. Daarnaast kom je 3G nog maar zelden tegen en is deze langzaam aan het uitsterven. Deze 4G verbinding komt door stand met een abonnement bij een van de vele mobiele telefoon providers zoals Vodafone, Tele2, of KPN.

Wanneer je al een mobielabonnement met databundel hebt dan zou je deze in principe kunnen gebruiken in je mifi router. Het beste is om een aparte simkaart hiervoor aan te vragen wanneer je databundel groot genoeg is om hier op vakantie met meerdere mensen op te internetten. Onze tip is dan ook om je databundel te verhogen naar een acceptabel aantal Gigabytes. Dit is Afhankelijk van waar je je eigen wifi op vakantie voor gaat gebruiken. Maar houd er rekening mee dat het kijken van filmpjes en luisteren van muziek al heel snel kan oplopen in het aantal GB’s.

Het beste is om voor je mifi router een aparte simkaart met databundel te bestellen. Zo ben je het goedkoopst uit. Voor een overzicht van de beste telefoonabonnement providers met hun data  en Sim only abonnementen. Klik je op onderstaande knop.

Data & Sim Only abonnementen  

Waarom je eigen wifi op vakantie?

  • Stabiel, snel en veilig Wifi netwerk.
  • In eigen beheer.
  • Goed overzicht van gebruikte data.
  • Met meerdere apparaten online op hetzelfde netwerk.
  • Overal en altijd online kunnen zijn. (ook in de auto)
  • Niet afhankelijk van de slechte (gratis) netwerken in de buurt.
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.