Mifi Router van de ANWB, wel of niet kopen?

Bij de ANWB krijg je altijd eerlijk en onafhankelijk advies is onze ervaring. Wij zijn dan ook erg tevreden over de diensten die het bedrijf levert. Of het nu hun pechhulp is. Of de producten in hun webwinkel. De ANWB levert altijd goede kwaliteit voor een eerlijke prijs. Toch wil ik dit laatste vandaag even in twijfel trekken door het over de Mifi router van de ANWB te hebben.

Mifi Router van de ANWB.

De ANWB is een echte expert als het op informatie over reizen en verkeer aankomt. Zo staat naast veiligheid ook gemak en comfort erg hoog in het vaandel. Daarom zal het je niet verbazen dat ze voor de echte reizigers en vakantiegangers een mifi router verkopen, waarmee je altijd en overal online kunt zijn. Ga je op vakantie dan is het kopen van een mifi router een slimme keuze. hiermee kun je namelijk je eigen wifi op vakantie hebben en ben je niet afhankelijk van de slechte instabiele netwerken op je bestemming. Toch is er een ‘maar’ bij de Mifi router van de ANWB.

Wel of niet kopen bij de ANWB?

Eerst even wat meer over de aanbieding die op de website van de wegenhulp te vinden is. Het gaat om de ZTE MF 65m Mifi router die je samen met een databundel van 3 GB voor Europa kunt kopen in de webwinkel. Voor een bedrag van € 129,- voor niet leden, en € 109,- voor leden. Dit is geen hele slechte bundel, het dient het gemak en je hoeft verder niet na te denken. Het aanschaffen en in gebruik nemen van een mifi router is op zichzelf helemaal niet moeilijk en makkelijk zelf te doen. Wij vinden de Mifi router van de ANWB daarom een beetje duur.

Je kunt de ZTE MF 65m ook bij bol.com bestellen voor een bedrag van € 55,- vandaag besteld, morgen in huis. 😉 Natuurlijk heb je er dan nog geen databundel van 3GB bij. Waar het op neer komt is dat de databundel dan voor niet leden op € 74,- zou uit komen. En voor leden op € 54. Als je het ons vraagt is dit erg veel voor maar 3 GB. Voor de databundel die je bij de Mifi router van de ANWB krijgt, werken ze samen met internationaldatasim.eu. Die zeker niet de goedkoopste is en de bundel maar 30 dagen geldig is na het activeren. Er zijn wat dat betreft betere mogelijkheden om je eigen wifi netwerk te installeren.

De ZTE MF 65m.

Mifi router van de ANWB - ZTE MF 65mDe ZTE MF 65m is een prima apparaat dat met het 3 en 4G netwerk werkt. De snelheden die gehaald worden met het apparaat zijn indrukwekkend, 21.6Mbps download en 5.76 Mbps upload snelheid op het HSPA+ netwerk. Andere voordelen van de ZTE MF 65m zijn dat hij erg klein is, waardoor je hem in je broek of binnenzak kunt dragen. Je kunt er tot 10 apparaten mee laten verbinden.

  • Bij de ANWB kost deze met een 3GB bundel € 109,- voor leden. En € 129,- voor niet leden.
  • Bij Bol.com kun je het apparaat voor € 55,- bestellen.

Wij stellen dan ook voor dat je hem bij Bol.com besteld. En de veel te dure databundel van 3GB vervangt door je eigen data-abonnement te gebruiken. Met bijvoorbeeld een DUOSim of door zelf een prepaid of Sim Only abonnement aan te schaffen voor in het apparaatje. Dit is vele malen goedkoper dan de prepaid sim van 3GB die maar 30 dagen geldig is. Daarnaast is 3GB op vakantie er erg snel doorheen. En kun je deze alleen maar tegen erg hoge tarieven opwaarderen.

ZTE MF 65m op Bol.com  

Dit zijn de opties die je hebt wanneer je voor € 55,- bij bol.com de Mifi router besteld.

  • Vraag een DuoSim, MB verdeler aan bij je huidige provider.

Ervan uitgaande dat de meeste mensen al een data-abonnement hebben. Tegenwoordig kun je bij alle providers ook in Europa gebruik maken van je databundel. Daarnaast bieden de meeste telefoonproviders een DUOSim, MB verdeler of Multidata SIM aan. Waarmee je je databundel ook op andere apparaten kunt gebruiken zonder dat je je simkaart moet wisselen.

  • Bestel een Sim Only abonnement.

Heb je wel een abonnement maar is je databundel erg laag. En bijvoorbeeld niet hoger dan 3 a 4 GB. Overweeg dan om een Sim Only abonnement af te sluiten. Je bent dan veel goedkoper uit. Omdat je hiermee zelf kunt instellen hoeveel GB je wilt hebben. Het enige nadeel kan zijn, dat deze niet prepaid is en daardoor je wel vast zit aan een abonnement. Maar goed de Mifi router koop je waarschijnlijk ook niet alleen voor de vakantie. En kun je hem natuurlijk overal gebruiken.

Zo kun je een stuk goedkoper uit zijn dan wanneer je de Mifi router van de ANWB besteld. Hoewel een prepaid databundel handiger lijkt omdat je niet vast zit aan een abonnement. Betaal je hier vaak wel de hoofdprijs voor. Indien mogelijk, zou ik voor optie een gaan. Dit is verreweg de beste oplossing. Wat betreft de netwerken in Europa, maakt dit geen verschil, want alle providers maken gebruik van dezelfde netwerk masten en antennes.

Naast de ZTE MF 65m zijn er natuurlijk nog veel meer mifi routers. Wij hebben de beste voor je op een rij gezet. Ben je opzoek naar een andere router met data-abonnement. Klik dan op onderstaande knoppen om naar de betreffende pagina te gaan voor meer informatie.

Bekijk Mifi routers               Bekijk Sim Only  

Bewaren

Bewaren

Tags:
, , ,
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.