powerbank action banner

Powerbank Action, wel of niet kopen?

Action staat bekend om zeer goedkope producten in allerlei categorieën, niet zo gek dat je er tegenwoordig ook de zeer gewilde en handige powerbanks kan kopen. Bij goedkope elektronica producten vragen we ons terecht af of dit een slimme aankoop zal zijn. Oftewel, is een goedkope powerbank van de Action een duurzame aankoop of weggegooid geld en kun je wellicht beter gaan voor een iets duurder alternatief dat langer meegaat en beter werkt. Laten we dit onder de loep nemen in deze Powerbank Action vergelijking. Wil je zeker zijn van een goede aankoop? We hebben onlangs een hele pagina gevuld met de beste powerbanks.

Powerbanks van de Action.

Laten we beginnen met te vermelden dat dat het assortiment van de Action powerbanks zeer regelmatig veranderd. Wanneer je andere Action Powerbank vergelijkingen leest zul je merken dat de de vermelde oplaadbare batterijen niet meer te koop zijn met de winkelketen. Op dit moment kun je er 5 verschillende vinden bij de Action, maar onthoud goed dat wanneer het aanbod veranderd, we het hier hebben over goedkope powerbanks en dat je deze vergelijking altijd kunt gebruiken om te bepalen of iets wel of niet een goede aankoop zal zijn. 

Kijk naar de mAh waarde.

Om te bepalen of een powerbank een goede aankoop is en aan jouw voorwaarden voldoet kun je naar verschillende specificaties kijken. Een van de meest belangrijke kenmerken van powerbank is de mAh waarde. Dit is namelijk het vermogen van het product en betekent mAh ‘milliampère per uur’. Met andere woorden het mAh getal geeft aan wat het vermogen van de accu is en hoelang deze een bepaalde stroom kan geven, waar jij vervolgens je apparaten mee kunt opladen. Dit is erg belangrijk om te weten in verband met welke apparaten zoals je smartphone, tablet, sporthorloge, laptop je gaat opladen. 

Over het algemeen is het opladen van een telefoon geen probleem, dit kan al met een powerbank met rond de 10.000 mAh. Maar wanneer dit een zwaarder apparaat wordt zoals een laptop dan heb je al snel een powerbank nodig met meer vermogen om deze te kunnen opladen. Zeker wanneer je een apparaat meer dan een keer wilt opladen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer factoren waar je naar wilt kijken bij het aanschaffen van een powerbank. Maar voor deze vergelijking houden we het nu vooral even bij de mAh en waarom je nu wel of niet een Powerbank Action moet kopen. 

Rekenvoorbeeld mAh.

Om erachter te komen hoe vaak je een apparaat kunt opladen met een bepaald aantal mAh zul je moeten weten wat de capaciteit van de batterij van het apparaat dat je wilt gebruik is. Dit verschilt per apparaat en veranderd natuurlijk met de tijd aangezien telefoon als voorbeeld steeds geavanceerder worden. Zo heeft de populaire iPhone XR een accucapaciteit van 2942 mAh. En zou je deze dus ruim 3 keer kunnen opladen met een volle powerbank van 10.000 mAh.

Powerbank Action ontploft.

Goedkope producten kunnen vaak zo goedkoop worden aangeboden omdat ze snel en goedkoop worden gemaakt. Dit houdt in dat er met goedkope materialen wordt gewerkt en soms zelfs niet wordt voldaan aan bepaalde keurmerken die er juist voor zorgen dat een product veilig is. Zo was er enkele jaren geleden een powerbank dat bij de Action werd verkocht die spontaan kon ontploffen. Deze powerbank voldeed niet aan de veiligheidsnormen en voldeed niet aan de CE- en ROHS-keurmerken. Je wilt als consument natuurlijk geen gevaar lopen  met zulke aankopen en er was toen ook een massale terugbreng actie en haalde de winkel dit product direct uit het assortiment. Sindsdien twijfelen steeds meer mensen over de veiligheid van elektronische producten die je bij de Action kunt kopen. 

Welke powerbank Action kun je kopen?

Op het moment van schrijven zijn er via de website van de Action 5 echte powerbanks te koop. En hebben ze daarnaast nog een zogenoemde ‘Emoji’ powerbank in de vorm van verschillende emoji’s zoals een unicorn of een drol emoji. Daarnaast is er ook nog de Cosmopolitan powerbank met spiegel, maar deze laten wij graag aan onze deur voorbij gaan en richten we ons nu alleen op de echte powerbanks van onder andere de merken: Trust, Grundig, Re-Load en Sologic.

Trust Powerbank.trust powerbank action

Deze powerbank lijkt ook daadwerkelijk het meest op een powerbank. Trust is een elektronica merk dat al sins 1983 hardware producten maakt een een redelijke reputatie heeft in de elektronicamarkt. Maar omdat het een goedkoop merk is dat goedkope producten maakt gaan mensen er al snel van uit dat de producten slecht zijn. Dit is niet vanzelfsprekend en vergeet niet het bedrijf bestaat als sinds 1983. Net zo als met alles moeten we het product beoordelen en kijken daarom naar deze Trust Urban met 2 USB poorten en 16.000 mAh. Daarmee is deze oplader ideaal geschikt voor het opladen van je telefoon, tablet en of smartwatch maar geen zwaardere apparaten. Ook zal er al een aanzienlijk verschil te zien zijn tussen het opladen van een telefoon of tablet die nu eenmaal meer stroom nodig heeft. Met deze batterij oplader van Trust zou je een iPhone XR vijf en een half keer kunnen opladen.

Kosten € 19,95

Grundig Powerbank.

Grundig powerbank action

De tweede powerbank van de Action in ons lijstje is van Grundig. Ook het Duitse Grundig is altijd een toonaangevend merk geweest in consumentenelektronica en bestaat al sinds 1930. Aan de kwaliteit en betrouwbaarheid van het bedrijf hoeft dus niet te worden getwijfeld. De producten van Grundig zullen zonder meer aan alle eisen en regels voldoen om ze zo veilig mogelijk te produceren. Deze powerbank is een draadloze oplader en powerbank in een met 8.000 mAh en 3 USB poorten waarvan een een micro-USB aansluiting en en er een USB naar micro-USB kabel wordt bijgeleverd. Dit maakt het extra makkelijk om bijvoorbeeld een smartwatch, of fitbit te laden. Daarnaast heeft deze Grundig powerbank ook een Qi lader en kun je indien je telefoon het ondersteund deze ook draadloos opladen.

Prijs € 19,95 

Re-load mini powerbank.

Re-load powerbank action

Deze powerbank van Re-load waar overigens maar weinig informatie over te vinden is, wat direct vraagtekens oplevert is een compacte powerbank die je nog makkelijker overal mee naartoe kunt nemen. Door zo’n grootte heeft hij een erg beperkte capaciteit van 2.600 mAh waar je in feite niet eens een iPhone XR een keer volledig mee kunt opladen. Bij een dergelijke compacte powerbank kun je je afvragen of dit de moeite waard is. Want een iets grotere powerbank van standaard formaat is nog steeds niet groot en pas bij wijze nog steeds in je zak. Maar ga je toch voor mini en wil je een beetje back-up capaciteit hebben voor in noodgevallen dan kan deze compacte powerbank van Re-load je wellicht van dienst zijn.

Prijs € 3,89 

Re-load solar powerbank.

Re-load powerbank action solar

Ben je opzoek naar een powerbank voor tijdens je vakantie en de zonnige dagen. Dan heeft het Re-load merk van Action ook een powerbank die je met zonne-energie kunt opladen. Deze heeft een vermogen van 8.000 mAh wat goed is om je iPhone XR (2942 mAh) of Samsung Galaxy S10 (3100 mAh) zo’n twee en een half keer op te laden. Het grote voordeel is natuurlijk dat je de powerbank met energie van de zon kunt opladen om vervolgens je apparaten mee op te laden, gratis stroom dus. Daarnaast heeft hij een ingebouwde zaklamp wel zo handig voor bijvoorbeeld op de camping. Zuignappen om hem aan het raam te hangen om zonlicht op te vangen, en kun je hem in meerdere kleuren krijgen. Dit alles maakt deze powerbank perfect voor op vakantie om niet alleen je telefoons mee op te laden maar ook bijvoorbeeld je Mifi router waarmee je een eigen wifi netwerk op de camping kunt installeren.

Prijs € 9,95

Sologic Draadloze oplader en powerbank.

Sologic powerbank Action

Ook Sologic is een merk waarvan je bij de Action meerdere artikelen kunt vinden, maar waar verder weinig informatie over bekend is. Waarschijnlijk is dit ook een Aziatische fabrikant dat zeer goedkoop consumentenelektronica maakt. Dit weten we natuurlijk niet zeker, maar het feit dat er weinig te vinden is over een dergelijk merk doet natuurlijk vermoeden. Wel worden producten van Sologic ook verkocht bij andere retailers zoals Bol.com en Amazon. Deze powerbank heeft net als die van Grundig ook een Qi lader waarmee je je telefoon draadloos kunt opladen met 5 watt. Hij heeft 10.000 mAh, twee USB poorten en een houder waar je de batterij in kunt plaatsen tijdens het opladen.

Prijs € 16,95

Onze Powerbank Action conclusie.

Na deze 5 powerbanks van de Action van dichtbij te hebben bekeken kunnen we al snel zien dat deze allemaal enkel geschikt zijn voor het opladen van kleine apparaten zoals een telefoon, een smartwatch, sporthorloge en wellicht een tablet. Het opladen van een laptop en dergelijke apparaten die meer capaciteit nodig hebben wordt erg lastig. Daarbij komt kijken dat we de merken Sologic en Re-load niet goed genoeg kennen om te zeggen dat dit duurzame bedrijven zijn die degelijke producten maken. Daarom zou ik zelf niet kiezen voor deze merken wanneer het op een Powerbank aan komt. Het kopen van een kabel van deze merken is een ander verhaal, maar wat betreft een oplader voor je telefoon zou ik zeer zeker kijken naar die van Grundig of Trust. 

Het aanbod wisselt continue bij Action en om er zeker van te zijn dat je een powerbank koopt van degelijke kwaliteit zou ik er persoonlijk voor kiezen om dit bij een specialist te doen. Ik kan niet zeggen of deze powerbanks heel goed of slecht zijn, wel is de action een winkel waar je hele goedkope producten kunt kopen, en je altijd vraagtekens kunt zetten bij de kwaliteit van iets. Daarnaast is de action ook geen electronica specialist zoals de Mediamarkt of Coolblue en kan het soms beter zijn om dergelijke producten elders te kopen.

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.