Wat zijn de beste powerbanks

Wat zijn de beste powerbanks?

In dit overzicht gaan we je helpen met het aanschaffen van een powerbank. Wanneer je opzoek bent naar een powerbank dan wil je het meeste waar voor je geld en natuurlijk de beste powerbank kwaliteit prijs verhouding. Daarnaast zul je op enkele aspecten moeten letten bij het kopen van een draagbare oplaadbare accu voor al je apparaten. We geven niet alleen enkele suggesties van de beste powerbanks, maar kijken ook naar waar je op moet letten, welke verschillen er zijn en natuurlijk de voor en nadelen van een powerbank.

Waarom een powerbank?

Laten we bij het begin starten, want waarom zou je een powerbank nodig hebben? Dit heeft alles te maken met onze online aanwezigheid, we spenderen veel tijd op het internet en zijn er inmiddels zelfs afhankelijk van. Omdat het internet en jouw apparaten waarmee je toegang tot het wereldwijde web hebt, stroom nodig hebben ben je dus ook nu meer dan ooit afhankelijk van stroom. Een stroomuitval brengt tegenwoordig veel schade met zich mee en dat wordt in de toekomst alleen maar risicovoller.

We zijn steeds mobieler geworden en doen vrijwel alles draadloos en maken met onze smartphones, tablets en zelfs laptops volop gebruik van draadloze wifi netwerken. Wanneer je op vakantie gaat en of op locatie ‘remote’ wilt werken dan is een stabiel wifi signaal essentieel aangezien we veel in de cloud werken en niet meer zonder het internet kunnen. 

Op onze website behandelen we daarom verschillende manieren om altijd online te zijn en hoe je bijvoorbeeld overal een wifi hotspot kan opzetten met een mifi router.

Met een mifi router kun je je eigen snelle stabiele en veilige wifi netwerk opzetten. Waarmee je vervolgens met je smartphone, laptop of tablet verbinding kunt maken om te werken of andere dingen te doen zoals Netflix kijken, een game spelen of gewoon even snel je mail checken. 

Al deze apparaten zijn draadloos en hebben een oplaadbare accu die verschillend per apparaat een aantal uur meegaat. Doorgaans gaat de accuduur achteruit naarmate een apparaat ouder wordt. Hoewel al deze apparaten allemaal met een volle accu een aantal uur zonder bekabelde stroom kunnen is dit vaak net niet voldoende. Dit is waarom je een back-up in de vorm van een powerbank wilt hebben. 

Er zijn mensen in bepaalde beroepen die zelfs meer dan een powerbank bij zich hebben. Denk hierbij aan fotografen en filmmakers de meerdere accu’s voor hun camera’s en toebehoren meenemen en ook altijd een of twee powerbanks.

Vooral voor je werk op locatie en op vakantie kan een powerbank een perfecte uitkomst bieden.

Hoe werkt een powerbank?

In je laptop, tablet, camera en telefoon om maar een paar apparaten te noemen. Zitten oplaadbare batterijen, deze laad je op door of het apparaat met een adapter op het elektriciteitsnetwerk aan te sluiten (het stopcontact) Of door de batterij los te koppelen en deze in een oplader te plaatsen die vervolgens verbonden is met een stopcontact. Denk hierbij aan batterijen voor spiegelreflexcamera’s. In feite werkt een powerbank hetzelfde. 

Een powerbank is een draagbare accu / batterij die je kunt opladen door hem in een stopcontact aan te sluiten. Wanneer deze helemaal volgeladen is kun je vervolgens allerlei andere apparaten zoals je telefoon, laptop, tablet, en een mifi router opladen. Dit gebeurd meestal via een USB aansluiting wat het erg makkelijk en universeel maakt. 

Er zijn ook varianten van powerbanks op de markt die meerdere aansluitingen bieden zoals micro-usb. Zo kun je eenvoudig op locatie wanneer je niet direct over een stroomkabel beschikt toch je laptop of telefoon opladen om langer te kunnen werken of gebruik te maken van je apparaten.

Een powerbank voor huis tuin en keukengebruik is vrij klein, neemt weinig ruimte in beslag en is daardoor makkelijk mee te nemen. Er zijn verschillende formaten te krijgen, gemiddeld genomen heeft een powerbank het formaat van een standaard externe harde schijf (nog zo’n handig apparaat). Net als bij mifi routers en harde schijven kunnen de formaten verschillen, maar doorgaans passen ze in je broekzak, wegen ze vrij weinig en zijn daardoor ideaal om bij je te dragen en mee te nemen op vakantie of voor werk op afstand.

Waar moet je opletten bij het kopen van een powerbank?

Wanneer je gaat kijken naar wat de beste powerbanks zijn, zul je op meerdere aspecten moeten letten. Dit is namelijk voor iedereen verschillend en afhankelijk van waarvoor je een powerbank nodig hebt. Vraag jezelf dus waar je deze draagbare accu voor nodig hebt. Waar ga je hem het meest voor gebruiken, kortom wat is je doel? Hierin kun je onderscheid maken in welke apparaten je wilt opladen, maar ook waarom je deze wilt opladen?

Handige vraagstukken voor de aanschaf van een powerbank kunnen zijn:

 • Waar ga je hem voor gebruiken?
 • Welke apparaten wil je opladen?
 • Hoe vaak wil je een bepaald apparaat kunnen opladen met een powerbank?
 • Moet dit snel gebeuren of hier geen haast bij? Er zijn modellen die een snellaad functie hebben ook wel quick charge of power delivery genoemd.
 • Overweeg je om een powerbank aan te schaffen die waterbestendig is?
 • Een powerbank met een zonnecel heeft die dus zichzelf met zonne-energie kan opladen, wat natuurlijk ideaal is wanneer je op vakantie bent in een zonnig land.
 • Hoeveel apparaten wil je tegelijkertijd opladen? Hoeveel USB poorten moet de powerbank hebben?
 • Hoe wil je opladen, bekabeld of draadloos?

Wanneer je deze vragen kunt beantwoorden heb je een beter beeld van wat voor type accu je nodig hebt en ben je een grote stap dichterbij wat de beste powerbanks voor jou zijn. Met deze informatie kun je gaan filteren en onderscheid maken in de functies van een powerbank. Zo betaal je ook niet teveel voor functies die je toch niet gaat gebruiken en koop je ook geen ‘kat in de zak’ omdat je eigenlijk tekort komt in het aantal functies. Let wel, dat hoe meer vereisten je hebt voor een powerbank. Hoe prijziger deze worden, ga dus goed na waar je het echt voor gaat gebruiken.

Vervolgens kun je onderscheid gaan maken en kijken welke draagbare batterijen met USB functionaliteit het dichts bij jouw voorkeuren komen. Wanneer je online een powerbank gaat kopen, dan kun je doorgaans filteren op de volgende eigenschappen:

 • Het vermogen van een powerbank. Doorgaans kun je kiezen uit 5 tot 10, 10 tot 20, of meer dan 20 watt. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de bank jouw apparaten kan opladen.
 • Aanbevolen productsoort. Elk type apparaat heeft weer een andere mAh (milliampère per uur – batterijcapaciteit) op basis daarvan wordt weer een andere powerbank aangeraden.
 • De accu en batterij capaciteit van een powerbank. Een smartwatch of telefoon heeft doorgaans minder capaciteit nodig om opgeladen te worden dan een laptop. Kijk dus goed naar het aantal mAh van een powerbank, en bedenk welk apparaat je wilt opladen of hoeveel apparaten je tegelijkertijd wilt kunnen opladen en of hoe vaak je dit wilt kunnen doen voor de powerbank leeg is. Hoe meer mAh hoe meer apparaten of hoe vaker je een bepaald apparaat kunt opladen. Voor een laptop wordt een mAh vanaf 15.000 aangeraden om deze minimaal een keer te kunnen opladen. Uiteraard kun je deze ook gebruiken om een smartphone bijvoorbeeld 9 x op te laden.
 • Snellaadfunctie. Wanneer je je apparaat zo snel mogelijk opgeladen wilt hebben. Dan kun je kijken naar powerbanks met deze optie. Hierin wordt wel onderscheidt gemaakt en moet het apparaat dat je wilt opladen ook over deze mogelijkheid beschikken.
 • Aantal aansluitingen. Hoeveel apparaten wil je tegelijkertijd kunnen opladen? Ga je met het hele mobiele gezien op vakantie, dan is het overwegen van een powerbank met meerdere USB aansluitingen en een hogere capaciteit het echt waard. Zo kan zoon of dochterlief ook haar telefoon opladen en voorkom je wellicht de strijd om de powerbank.
 • Zonne Energie. Het is helemaal luxe wanneer de powerbank zichzelf kan opladen met zonne energie. Wanneer deze leeg is hoef je hem dus niet op een stopcontact aan te sluiten om op te laden. Maar kun je hem gewoon op een plek met veel licht leggen. Ideaal wanneer je veel onderweg bent en niet altijd over stopcontacten kunt beschikken om je apparaten op te laden. Uiteraard zitten hier ook weer beperkingen aan dus vraag jezelf af of je hier een of twee powerbanks van nodig hebt. Zo kan er altijd een worden opgeladen terwijl je de ander gebruikt.

De beste powerbanks.

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van een powerbank, wil je natuurlijk weten wat de beste powerbanks zijn? Op basis van de beste beoordelingen en best verkochte powerbanks hebben we de beste powerbanks voor je vermeld met daarbij hun meest kenmerkende eigenschappen. In dit overzicht wordt rekening gehouden met de prijs kwaliteit verhouding en vermelden we merken die een betrouwbare reputatie hebben opgebouwd in dit marktsegment zoals onder andere: Samsung,  Anker, Goal Zero, Xtorm, iWalk, Aukey en Belkin. Wil je meer weten over een specifieke powerbank, klik dan op de meer informatie knop om alle specificaties en de complete beschrijving te kunnen lezen.

Anker Powercore Speed

Anker Powercore Speed
 • 10.000 mAh
 • 1 USB aansluiting
 • Quick Charge 3.0
 • 18 W
 • 3 keer smartphone opladen
 • Gem oplaadtijd Powerbank zelf is 6 uur.
 • Ideaal voor smartphones en tablets.
 • Kan ook voor laptops.

Prijs: € 39,99

Meer Informatie  

Anker Powercore+

Anker Powercore+
 • 26.800 mAh
 • 3 USB poorten
 • Quick Charge 3.0
 • 18 W
 • 8 keer smartphone opladen
 • Gem oplaadtijd Powerbank zelf is 16 uur.
 • Ideaal voor Laptops, smartphones en tablets.
 • Met micro USB kabel

Prijs: € 62,99

Meer Informatie  

Anker Powercore

Anker Powercore
 • 10.400 mAh
 • 2 USB poorten
 • Extra sterke behuizing
 • 15 W
 • 3 keer smartphone opladen
 • Gem oplaadtijd Powerbank zelf is 5,5 uur.
 • Ideaal voor smartphones en tablets.
 • Met Micro USB kabel

Prijs: € 24,99

Meer Informatie  

Xtorm Infinity Powerbank USB-C

Xtorm Infinity Powerbank USB-C
 • 27.000 mAh
 • 3 USB aansluitingen
 • Power Delivery 2.0
 • 45 W
 • 9 keer smartphone opladen
 • Gem oplaadtijd Powerbank zelf is 18 uur.
 • Perfect voor smartphones en tablets.
 • Prima voor laptops.

Prijs: € 89,-

Meer Informatie  

Xtorm Powerbank Free XB102

Xtorm Powerbank Free XB102
 • 15.000 mAh
 • 3 USB poorten
 • Niet geschikt voor laptops
 • 15 W
 • 5 keer smartphone opladen
 • Gem oplaadtijd Powerbank zelf is 10 uur.
 • Ideaal voor smartphones en tablets.
 • Kan ook voor camera’s en smartwatches

Prijs: € 44,99

Meer Informatie  

Xtorm Discover PowerBank Lightning

Xtorm Discover Quick Charge 3.0 PowerBank Lightning
 • 15.000 mAh
 • 2 USB poorten
 • Quick Charge 3.0
 • 15 W vermogen
 • 5 keer smartphone opladen
 • Gem oplaadtijd Powerbank zelf is 10 uur.
 • Ideaal voor smartphones, tablets en laptops.
 • Wordt geleverd met lightning kabel

Prijs: € 54,99

Meer Informatie  

iWalk Chic Powerbank

iWalk Chic Powerbank
 • 10.000 mAh
 • 2 USB poorten
 • Indicator met batterijniveau
 • Past makkelijk in je broekzak
 • 3 keer smartphone opladen
 • Gem oplaadtijd Powerbank zelf is 6 uur.
 • Perfect voor smartphones en tablets.
 • Niet geschikt voor opladen van laptops.

Prijs: € 29,99

Meer Informatie  

WakaWaka Power Plus

WakaWaka Power Plus Powerbank
 • 3.000 mAh
 • 1 USB poort
 • Niet geschikt voor laptops en tablets
 • 10 W
 • 1,5 keer smartphone opladen
 • Gem oplaadtijd Powerbank zelf is 5 uur.
 • Op zonne-energie (12 uur oplaadtijd)
 • Met zaklamp

Prijs: € 69,99

Meer Informatie  

PowerOak PS5 Generator

PowerOak PS5 80.000 mAh Generator
 • 80.000 mAh
 • 4 USB poorten
 • 2x 12v aansluiting
 • 2 stopcontacten
 • 15 W vermogen
 • 23 keer smartphone opladen
 • Gem oplaadtijd generator zelf is 9 uur.
 • Ideaal voor vrijwel alle elektrische apparaten

Prijs: € 599,-

Meer Informatie  

Waarvoor kun je een powerbank gebruiken?

De modellen in ons overzicht met beste powerbanks kun je voor de meest uiteenlopende toepassingen gebruiken. Deze zijn allemaal uitermate geschikt om op locatie te kunnen werken. Denk hierbij aan het op afstand werken ‘remote’. Iets dat veel zzp’ers tegenwoordig doen, maar ook vertegenwoordigers van een bedrijf zijn veel onderweg en kunnen zo onafhankelijk werken zonder dat ze bij een bedrijf of in een cafe hun laptop moeten aansluiten op een stopcontact wat niet altijd lukt. 

Neem daarbij een mifi router met sim only data abonnement en je bent ook niet meer afhankelijk van een openbaar vaak onbeveiligd netwerk.

Ook particulier is een powerbank van grote toegevoegde waarde. Dit is ideaal voor mensen die op vakantie gaan en veel uitstapjes maken. Op de camping of het strand, wanneer je foto’s en filmpjes van je in het water spelende kinderen wilt maken. Of tijdens een lange wandeltocht door de Ardennen of de franse of Zwitserse alpen. Ga je een dag op pad om heerlijk te genieten van de natuur, maar wil je toch al dan niet in geval van nood of om te kunnen navigeren je smartphone gebruiken. 

Dan is een powerbank je reserve back-up voor wanneer je smartphone batterij het begeeft. Zo heb je altijd toegang tot je online accounts zoals je bankrekening, en kun je altijd voor een noodgeval een noodnummer bellen.

Welke apparaten kan je opladen met een powerbank?

Je hebt powerbanks in alle maten. Er zijn er zelfs bij waarmee je een heel huis van noodstroom kunt voorzien, deze zijn natuurlijk wat groter van formaat en extreem handig voor bijvoorbeeld filmlocaties en bedrijven die met meerdere mensen op locatie willen werken. De meest gangbare zoals de beste powerbanks vermeld in dit artikel zijn ideaal voor allerlei apparaten die over een USB aansluiting beschikken of via USB op te laden zijn. Voorbeelden van apparaten die je kunt opladen met een powerbank zijn:

 • Een smartphone
 • Smartwatch of sporthorloge
 • Tablets
 • Foto en videocamera’s
 • Laptops
 • Bluetooth speakers
 • Draadloze oordopjes en koptelefoons
 • E-readers
 • Mifi routers (wat is mifi?)
Wifi voor auto powerbank

Ten slotte nog een paar tips.

We hopen dat je veel plezier hebt gehad aan het lezen van dit artikel, maar vooral dat het ook voor toegevoegde waarde voor je is geweest en je heeft kunnen helpen bij het aanschaffen van een powerbank. Om dit uitgebreide blog over de beste powerbanks goed af te sluiten willen we je nog een paar tips geven voor wanneer je een powerbank hebt gekocht en gebruikt.

 • Wanneer je de powerbank niet gebruikt, laad hem dan direct op indien mogelijk. Zo beschik je altijd over een volle powerbank.
 • Laad de powerbank op wanneer je gaat slapen.
 • Je kunt deze prima in de auto onderweg naar een bestemming opladen. Gebruik daarvoor of de USB aansluitingen in de auto, of schaf een USB adapter die op de 12 volt aansluiting (de ouderwetse aansteker aansluiting) van je past aan.
 • Laat de draagbare oplaadbare accu niet onnodig lang in het stopcontact zitten. Vol is vol en wanneer je deze laat zitten zorg je ervoor de de levensduur snel korter wordt. Hiermee overbelast je de accu en gaat hij steeds sneller leeg.
 • Wees zuinig op je spullen. Berg ze op wanneer je ze niet gebruikt, voorkom dat ze vies worden, vallen en of stuk gaan door andere redenen. Indien je op vakantie gaat zorg dan dat je verzekerd bent voor dit soort gevallen.

Voordelen en nadelen van een powerbank?

Eigenlijk is het heel simpel, wanneer je een powerbank wilt aanschaffen kan deze alleen maar veel voordelen bieden. Al deze voordelen zijn hierboven al vermeld. Het opladen van al je apparaten is een groot voordeel en biedt ontzettend veel gemak in deze moderne wereld waarin technologie een steeds belangrijkere rol speelt. Om toch de voordelen en nadelen tegenover elkaar te zetten hebben we deze hieronder opgesomd.

De voordelen:

 • Nooit meer zonder stroom en lege batterijen komen te zitten wanneer je deze hard nodig hebt.
 • Langer werken of gebruik maken van het internet op een locatie waar dit niet beschikbaar is.
 • Altijd een back-up in geval van nood om toch bij je online accounts te kunnen of het noodnummer te bellen.
 • Meerdere apparaten kunnen opladen op plekken waar geen stroom is.

Nadelen:

 • Hoe meer vereisten zoals het aantal USB aansluitingen, de capaciteit, het vermogen en de compatibiliteit hoe prijziger de powerbanks worden.
 • Ook powerbanks moeten opgeladen worden.