Sim Only en data abonnementen voor in de auto of onderweg.

In veel gevallen heb je al een mobiel telefoon abonnement en kun je bij je provider een ‘duo sim’ of ‘multisim’ kaart aanvragen. Helaas hebben niet alle telefoon providers deze optie. Het voordeel van een duo sim of multisim is dat je de data van je telefoonabonnement op deze manier kunt delen met andere apparaten. Maar let wel op ook hier zitten nadelen aan. Indien je een afzonderlijke internet verbinding voor in de auto wilt en daarmee wifi in de auto wilt creëren dan is de beste optie om naar een Sim Only / data abonnement voor in de auto te kijken.

Met onze Sim Only vergelijker hieronder kun je snel en gemakkelijk het telefoon of data abonnement vinden dat aan je wensen voldoet. Zeker wanneer je alleen een simkaart voor in de auto wilt. Dan kun je kijken naar een Sim Only abonnement zonder of met weinig belminuten en sms. Maar met juist een grote databundel. Het enige nadeel van de meeste Sim Only abonnementen is dat er altijd een bel en sms-bundel bij zit. Deze kun je instellen op zo min mogelijk en vervolgens kijken naar het aantal MB’s dat je wilt afnemen.

Duo of Multisim.

Naast een apart Sim Only abonnement om Wifi in de auto te creëren, kun je ook je huidige abonnement aanpassen en of opzeggen om over te stappen naar een provider die de mogelijkheid heeft tot DUO SIM en Of Multi Sim zoals Vodafone en KNP.

DUO SIM

Met een Duo Sim krijg je 2 Sim kaartjes op hetzelfde abonnement en hetzelfde telefoonnummer. Zo kun je zonder dat je de hele tijd je Sim kaart moet verwisselen van telefoon toch op meerdere telefoons en apparaten bereikbaar zijn. Je zou een Duo Sim kaart kunnen gebruiken voor andere apparaten zoals tablets en iPad’s maar dus ook voor het Wifi in de auto. Deze Duo Sim kun je vervolgens in een mobiele router (mifi) of een dongel plaatsen, waarmee je internet in de auto hebt.

Multisim.

Bij Vodafone gaan ze een stapje verder en denken ze na over hoe we vandaag de dag omgaan met het internet en hoe we op alle apparaten online kunnen zijn. Daarom hebben ze bij Vodafone naast een Duo Sim ook de Multisim. Met deze Multisim kaart kun je de databundel van je abonnement delen met andere apparaten die alleen internet gebruiken zoals tablet, iPad’s maar ook je auto. Je deelt op deze manier alleen de data van je abonnement met het andere apparaat.

MB Verdeler.

Bij T-Mobile hebben ze net als bij Vodafone ook de optie om alleen de data van je mobiele telefoonabonnement te delen met een ander apparaat. Deze optie werk zeer goed in combinatie met internet in de auto. Bij Vodafone heet deze dienst ‘multisim’ en bij T-Mobile noemen ze dit de ‘MB verdeler’. Voor een extra eenmalig bedrag krijg je een extra simkaart waarmee je de data van je huidige of nieuwe abonnement kunt delen met andere apparaten en in dit geval dus je auto.

Datakaart voor in de auto.

Helaas zijn er nog erg weinig mobiele telefoon providers die alleen een data abonnement verkopen. Op dit moment is het gebruiken van een Sim Only abonnement voor in de auto de beste oplossing voor een goed resultaat. Onafhankelijk of je dit via een mobiele router, dongel of de simkaart optie van de auto zelf doet.

Het voordeel van een Sim Only abonnement voor in de auto is dat je deze in de auto kunt laten zitten en dus niet steeds hoeft te wisselen. Zo kun je beter je data controleren en met internet in de auto optimaal gebruik maken van bijvoorbeeld je on-board apps, zoals ze dat in de nieuwere auto’s aanbieden. Maar ook een hotspot voor je passagiers hoort bij de mogelijkheden.

Voordelen van internet in de auto.

  • Je bent altijd online.
  • Hotspot creëren voor jezelf of voor je mede passagiers.
  • Gebruik van online diensten in de nieuwere auto’s zoals: Internet radio, navigatie, tv kijken en andere nuttige apps.
  • Muziek streamen van diensten zoals Spotify, Deezer, Tidal en Music van Apple.

Mobiele Router, Dongel of Simkaart sleuf.

Totaal afhankelijk van welke opties je auto bied. De nieuwere auto’s hebben een speciale simkaart sleuf waar je je Sim Only kaart, DUO SIM of Multisim kaart in kunt doen. Andere auto’s hebben weer een USB aansluiting waarmee het aansluiten van een mobiele router of een dongel kinderspel is. Ook deze apparaten hebben een Simkaart nodig.

Heeft je auto niet de moderne technologieën aan boord en wil je toch Wifi in de auto. Dan kun je een router of dongel aansluiten op de 12volt (aansteker) aansluiting van de auto. Of eventueel gebruik maken van een router met ingebouwde batterij.

Tip! Wanneer je meerdere apparaten gebruik wilt laten maken van een en hetzelfde abonnement. Houd er dan wel rekening mee dat je databundel sneller op zal zijn. Het is daarom slim om in dit geval je databundel te vergroten.