mifi router

Wat is Mifi, en hoe werkt het?

De laatste paar jaar komt de afkorting ‘Mifi’ steeds vaker voorbij. Maar wat is Mifi en hoe werkt het precies? Mifi is de afkorting voor ‘Mobiel Wifi’, en in principe is het een mobiele router. Met dit apparaat kun je waar je ook bent ter wereld verbinding maken met het internet door een eigen wifi netwerk te creëren.

Wat is een Mifi router?

Een Mifi router is een klein apparaat waar een oplaadbare accu in zit. En je een simkaart in kunt doen om verbinding te maken met een 3G of 4G netwerk. Dit apparaat is niet groot en past doorgaans in je broekzak of een tas. De grote van een Mifi router is afhankelijk van het merk en type. Er zijn veel verschillende soorten beschikbaar in verschillende prijsklassen.

Afhankelijk van wat je nodig hebt en waarvoor je een Mifi router nodig hebt kun je deze met elkaar vergelijken en de technische specificaties bekijken. Zo zijn er bijvoorbeeld Mifi routers die naast een wifi netwerk ook je mobiele telefoon kunnen opladen. De accu zal hierdoor wel sneller leeg gaan.U kunt op uw lokale elektronische winkel halen. Ga er sneller door met je elektrische scooter, je zit niet in het verkeer, dus hoe sneller je daar komt, hoe vroeger heb je wifi bij je thuis.

Hoe werkt een Mifi Router?

Deze mobiele routers werken in feite het zelfde als je router / modem thuis. Het verschil is dat je geen verbinding met het internet maakt met een kabel die in je meterkast binnen komt. Maar maak je verbinding met een 3 of 4G netwerk via de lucht. Precies zoals dat ook met mobiele telefoons wordt gedaan. Zodra je deze Mifi router aanzet maakt hij verbinding met het 4G netwerk en kun je een wifi netwerk opzetten waar je zo,n 10 apparaten mee verbinding kunt laten maken.

4G netwerk.

Hoewel we nog wel praten over het 3G netwerk zal het niet lang meer duren voordat deze helemaal uit het beeld is verdwenen. Het 4G netwerk is de verbeterde versie hiervan en vele malen sneller. Om met de Mifi router een werkend Wifi netwerk op te kunnen zetten heb je wel een Simkaart met data abonnement nodig. Dit kan een Data only of een Sim only abonnement zijn. In de meeste gevallen ben je met een Sim only abonnement beter af omdat er nog weinig providers zijn die data only abonnementen aanbieden. Ook dit zal in de nabije toekomst flink veranderen nu de vraag naar data only groter aan het worden is.

Sim only abonnementen 

De opties die je hierin hebt zijn: Of je besteld een apart Sim only abonnement voor je Mifi router. Of je gebruikt je huidig mobiel abonnement en vraagt bijvoorbeeld een DUO Sim of een Multi Data Sim aan waarmee je je MB bundel (Data bundel) van je huidige abonnement kunt delen met meerdere apparaten. Bij sommige providers wordt dit ook wel een MB verdeler genoemd. Op de volgens pagina onder onderstaande knop kun je de verschillende Sim only abonnementen vergelijken en samenstellen op basis van meer data voor je Mifi.

Welke routers kun je bestellen?

Inmiddels zijn er een aantal zeer betrouwbare MIFI routers op de markt. Afhankelijk van het merk en de opties zoals de snelheid verschillen de prijzen van deze routers onderling. Voor een goed overzicht van welke MIFI routers er allemaal zijn kun je op op de website Coolblue een mooi overzicht vinden van de beste MIFI routers. Gebruik daarvoor onderstaande knop om direct naar de juiste pagina te navigeren.

Bekijk MiFi routers 

Waar kun je Mifi voor gebruiken?

Je kunt je voorstellen dat het altijd toegnag tot het internet hebben vele voordelen heeft. Een Mifi router is uitermate geschikt op plaatsen waar je geen of beperkt toegang tot het internet hebt. Een mobiele router is ideaal voor op vakantie. Wanneer het Wifi netwerk van je hotel of appartementen complex niet voldoet en snel genoeg is. Ook op de camping waar vaak helemaal geen Wifi is is een Mifi perfect.

Maar wij zouden geen Wifi voor in de auto zijn, als een Mifi ook niet perfect voor in de auto is. Veel mensen gebruiken een mobiele router voor in de auto om zo van internet in de auto gebruik te kunnen maken. Dit is afhankelijk van de auto en de vraag naar het internet. Veel auto’s hebben zelf al de optie voor wifi in de auto en kun je met een dongel of je telefoon als hotspot ook goed af in de auto. Meer daarover lees je hier in ons artikel: Hoe werkt Wifi in de auto? Waarin we alle elementen uitlichten en duidelijk beschrijven.

Waar moet je opletten?

Wat vooral belangrijk is wanneer je gebruik wilt maken van een Mifi router voor internet in de auto of op vakantie. Is dat de data bundel die je erbij neemt via een abonnement bij een telecom provider voor heel Europa geldig is. Nog niet alle telecom providers hebben automatisch heel Europa dekking voor dezelfde prijs. En loop je dus kans dat je veel geld moet bij betalen wanneer je zo,n data abonnement in het buitenland gebruikt.

Bewaren

Tags:
, , , ,
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.