simkaart voor mifi

Welke simkaart voor Mifi heb je nodig?

We hebben al veel over Mifi geschreven op onze website. Zo kun je hier heel goed lezen wat mifi is en hoe dit werkt. Wat we tussen neus en lippen door wel vermeld hebben, maar nooit echt een blog aan hebben besteed. En toch redelijk frequent vragen over krijgen is, welke simkaart voor mifi geschikt is? Daarom helpen we je vandaag graag op weg met het vinden van de juiste simkaart voor je mifi router.

Simkaart voor mifi.

Het is logisch dat er verwarring ontstaat over wat mifi nu precies is, hoe dit werkt en welke simkaart voor mifi geschikt is. Technologie gaat zo snel dat het in veel gevallen niet meer bij te houden is. Dat begrijpen wij, dat is ook de reden waarom wij in vrij eenvoudige Jip & Janneke taal proberen uit te leggen hoe deze nieuwe toepassingen werken. Het goede nieuws wat we je alvast kunnen verklappen is, dat een simkaart voor mifi exact werk zoals de simkaart die in je telefoon zit. Sterker nog je kunt elke simkaart met daarop een databundel gebruiken voor in je mifi router.

Prepaid of abonnement?

Voor de mifi router maakt dit niet uit. Het gaat erom dat je een simkaart voor mifi hebt, die verbinding kan maken met een 4G netwerk. Dit kan een netwerk van provider naar keuze zijn. Hoe je dit vervolgens doet, met of zonder abonnement is geheel aan jou. Je kunt zelfs je huidige simkaart die in je telefoon zit in de mifi router gebruiken. Wanneer je daarop een databundel hebt, dan gaat de gebruikte data hier gewoon van af.

simkaart voor mifi

Waar moet je opletten bij mifi?

Afhankelijk van hoe vaak en waarvoor je een mifi router gaat gebruiken. Zul je bij jezelf moeten nagaan of je een apart sim-only abonnement wilt afsluiten. Of dat je bijvoorbeeld een duosim aanvraagt om met hetzelfde abonnement dat je al gebruikt voor je telefoon ook gebruik te maken met je mifi. Echter is er een maar. Een mifi router gebruik je heel anders, waar je op je telefoon de enige bent die gebruik maakt van het internet en de databundel die je bij je abonnement hebt gekozen. Kun je met een mifi router wel tot 10 mensen en of apparaten verbinding laten maken met het gemaakt wifi netwerk van je mifi router.

Zorg voor voldoende data in je bundel.

Wanneer je hier vervolgens een normale databundel in hebt zitten. Die voor jou gebruiksdoeleinden voldoende is. Dan is dit wellicht niet genoeg meer voor het gebruik in de mifi router. Daarnaast wordt mifi vaak gebruikt op vakantie, zodat iedereen kan genieten van een eigen wifi netwerk en bijvoorbeeld gebruik kan maken van spotify en netflix op vakantie. Bij dit soort doeleinden gaat de databundel erg snel op. En is een onbeperkte databundel zeker aan te raden. Kijk op onze informatie pagina voor alle sim-only abonnementen met een databundel.

Databundels Vergelijken 

Je mifi databundel.

Welke simkaart voor mifi je nodig hebt, is helemaal afhankelijk van waar jij mifi specifiek voor gebruikt. Hoewel dit voor internet onderweg en een wifi hotspot op vakantie verreweg het meest wordt gebruikt. Zijn er ook mensen die dagelijks gebruik maken van een mifi router. Je snapt dat bij dagelijks gebruik een databundel met onbeperkt internet juist de goedkoopste oplossing is. Gebruik je de mifi een of twee keer per jaar een paar weken terwijl je op vakantie bent. Dan kun je wellicht beter kijken naar een prepaid simkaart met onbeperkt internet.

Databundel voor mifi in Europa.

Het mooie is dat je tegenwoordig makkelijk een data-only / sim only abonnement met onbeperkt internet kunt nemen. Vervolgens vraag je hier een duo of multi-simkaart bij aan. Zodat je twee simkaarten op een abonnement hebt. Waarvan je een simkaart voor mifi gebruikt. De meeste providers rekenen namelijk geen extra kosten wanneer je buiten Nederland gebruik maakt van je internet bundel. Je kunt je databundel in heel Europa gebruiken zonder dat je daar meer voor betaald. Dat betekend dat je ook niet meer betaald voor het gebruik van mifi en geen speciale mifi databundel voor Europa nodig hebt.

Mocht je nog vragen hebben over dit onderwerp. Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.