wifi hotspot maken

Een Wifi Hotspot maken kan op deze twee manieren

Rond de zomer maanden merken wij hier bij Wifi voor in de auto, dat veel mensen zich aan het voorbereiden zijn op hun vakantie. Wij merken dit vooral in de toenemende vraag naar hoe je nu het beste wifi in de auto kunt krijgen, en hoe je het beste een wifi hotspot maken kunt voor op vakantie. Of dit nu in de auto, op de camping of voor elders is. Om op de vraag hoe je een Wifi hotspot maken kunt een goed en duidelijk antwoord te geven hebben wij dit blog voor je gepubliceerd.

Wat is een Wifi Hotspot?

Om antwoord te kunnen geven op hoe je deze instelt willen we je eerst uitleggen wat een Wifi Hotspot precies is. Een Wifi Hotspot is niets meer of minder dan een wifi netwerk net zoals je dat thuis hebt. Het verschil zit hem in de plek, een wifi hotspot creëer je zelf op een plek waar je dit nodig hebt en verder geen andere internet voorzieningen aanwezig zijn. Dit kan dus in de auto voor onderweg zijn, in het park waar geen wifi netwerk is of op de camping in het buitenland. Zo zijn er veel plekken en nog meer redenen waarom je zelf een mobiel wifi netwerk wil opzetten zodat je het internet op kunt.

Het verschil met je wifi thuis en een wifi hotspot is dat je thuis je router gebruikt om een wifi netwerk te creëren. Deze router moet aangesloten zijn op een werkende bekabelde internet verbinding. Voor een Wifi hotspot kun je deze router vergeten, want op de plekken waar je geen internet hebt kun je dus ook niet je router inpluggen op een bekabeld netwerk. Hiervoor gebruik je je telefoon of een Mifi (Mobiele router).

Hoe kun je een wifi hotspot maken?

Je kunt op twee manieren een wifi hotspot creëren. In beide gevallen heb je een simkaart nodig met een databundel waarmee je kunt internetten. Dit kan een simkaart met abonnement zijn of een sim only abonnement.

Een wifi hotspot maken met je telefoon (smartphone)

De meeste moderne telefoons zoals die van Apple en Samsung Android toestellen hebben de mogelijkheid om eenvoudig een Wifi Hotspot te maken. Deze functie zit in je telefoon ingebouwd en hoef je in de instellingen alleen aan te zetten. Dit kun je doorgaans vinden onder de termen: ‘Thetering’ en ‘Mobiele Hotspot’ Wanneer je deze functie aanzet dan wordt er gevraagd hoe je je Wifi Hotspot wilt noemen en kun je deze een naam geven om hem makkelijker te kunnen vinden voor iedereen die gebruik mag maken van de hotspot. En vervolgens kun je een wachtwoord instellen zodat niet iedereen zomaar op je hotspot kan inloggen.

Je begrijpt dat er voor deze methode van een wifi hotspot maken wel een simkaart met databundel in in je telefoon aanwezig moet zijn. Gelukkig hebben de meeste mensen dit en is het maken van een wifi hotspot op deze manier geen probleem. Wel heeft deze manier zowel voordelen als nadelen.

Voor en nadelen van een wifi hotspot maken met je telefoon.

  • Nadeel: Wanneer je anderen laat inloggen op je wifi hotspot die je via je telefoon hebt ingesteld. Maken deze andere verbonden apparaten gebruik van jouw databundel. Zorg dus voor een ruime internet databundel wanneer je dit doet.
  • Nadeel: De batterij van je telefoon gaat erg snel leeg. Deze functie vraag veel energie. Zorg dus dat je je telefoon kunt opladen terwijl hij een wifi hotspot uitzend.
  • Nadeel: Voordeel: Je telefoon is niet gemaakt voor een hotspot waar veel apparaten verbinding mee kunnen maken. Dit is erg beperkt en zal de snelheid van het internet snel afnemen naarmate er meer apparaten gebruik van maken.
  • Voordeel: Bijna iedereen heeft een telefoon met 4g verbinding en de functie om een hotspot te maken. Dit maakt het maken van een hotspot erg makkelijk en kun je dit vrijwel overal doen, zolang je maar een stabiele en sterke 4g verbinding hebt met het netwerk van je provider.

wifi hotspot maken

Een wifi hotspot maken met een mifi (Mobiele router)

Naast het gebruiken van je telefoon is er nog een veel betere manier hoe je een wifi hotspot maken kunt. Door het gebruik van een mifi router kun je overal ter wereld een wifi hotspot maken. Wil je weten wat mifi precies inhoud, lees dan hier ons blog over: Wat is mifi?. Nu je weet dat Mifi een mobiele router is en deze speciaal gemaakt is om overal een wifi signaal tot stand te kunnen brengen. Gaan we kijken hoe je dit doet en wat je hiervoor nodig hebt. Daarnaast kijken we ook naar de voor en nadelen hiervan ten opzichte van een telefoon.

Net als een telefoon waarmee je een hotspot wilt opzetten heeft ook een mifi een een aparte simkaart nodig om verbinding te kunnen maken met het 4g of in de toekomst zelfs 5g netwerk van een provider. Hiervoor kun je elke simkaart gebruiken waar een data-abonnement of databundel op staat. Je zou dus ook die uit je telefoon kunnen halen om deze in de mifi router te plaatsen. Dan heb je alleen geen werkende telefoon meer en is dit dus niet raadzaam. Een goede oplossing hiervoor is om een tweede duo simkaart of multisim aan te vragen bij je provider. Alternatief zou je een apart data-only abonnement kunnen aanvragen wanneer je deze mifi vaak gebruikt.

Wanneer je de simkaart geplaatst hebt en de mifi aanzet is het alleen nog een kwestie van instellen en je hebt een sterk wifi netwerk. Met dit netwerk kunnen tot wel 10 verschillende apparaten verbinding maken met het netwerk zonder dat er kwaliteit verlies optreed. Dit is dus een ideale oplossing waarmee je een wifi hotspot maken kunt. Je hebt tegenwoordig veel verschillende mifi routers. Ze zijn er voor elk budget en hebben allemaal weer hun eigen sterke en minder sterke eigenschappen. Daarom hebben wij alvast de beste mifi routers voor je op onze website vermeld.

De voor en nadelen van een wifi hotspot maken met een mifi router.

  • Nadeel: Extra kosten voor een mifi router en eventueel een extra simkaart met databundel.
  • Voordeel: Je kunt overal ter wereld internetten en een wifi hotspot maken waar tot wel 10 apparaten verbinding mee kunnen maken zonder dat het internet langzaam wordt.
  • Voordeel: Wanneer je al een toereikende databundel hebt. Kun je bij je telefoonprovider een tweede simkaart aanvragen onder het zelfde abonnement. Dit wordt vaak duo sim of multisim genoemd.
  • Voordeel: Veel verschillende modellen. Voor elk budget is er een mifi te vinden.
  • Voordeel: De beste oplossing voor een internet verbinding voor meerdere mensen en apparaten in de auto, onderweg, op vakantie of waar je ook toegang tot internet wilt hebben.

Mocht je nog vragen hebben over het gebruik van een mifi router, of andere vragen en of suggesties hebben die gerelateerd zijn aan mifi, wifi voor onderweg in de auto of voor op vakantie. Dan helpen wij je graag verder. Je mag altijd contact met ons opnemen via ons contactformulier.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.