wifi op de camping zo kun je een wifi signaal versterken

Wifi op de camping, je wifi signaal versterken doe je zo!

Hoewel veel mensen bewust kiezen voor een camping zonder wifi, maakt het gros graag gebruik van het internet tijdens een campingvakantie. De meeste campings hebben daarom speciaal voor hun gasten een gratis al dan niet betaald wifi netwerk aangelegd. Toch is dit in de meeste gevallen niet ideaal en kleven er veel nadelen aan wifi op de camping. De beste oplossing is daarom nog altijd om je eigen wifi op vakantie mee te nemen.

Wifi op de camping.

Het probleem met een gratis wifi netwerk is dat dit niet veel mag kosten voor de campinghouders. Een wifi netwerk heeft tenslotte ook onderhoud nodig en vergt in de eerste instantie een grote investering. Zelfs wanneer dit goed gebeurt en een gespecialiseerd bedrijf metingen verricht en op strategische plaatsen wifi routers plaats. Voorkom je nog steeds niet dat er gasten problemen met het wifi signaal hebben. 

De meest voorkomende klachten zijn:

 • Slecht of geen wifi bereik.
 • Langzaam internet.
 • Wifi valt steeds uit waardoor je opnieuw moet inloggen.
 • Wel een goede snelle verbinding maar bepaalde poorten worden niet ondersteund waardoor je alleen kan e-mailen en een beetje internetten. Het streamen van muziek, series en films is uitgesloten.
 • Onbeveiligd netwerk waarmee je risico loopt dat deze gehacked wordt.

Dit zijn enkele van de meest voorkomende klachten die mensen hebben wanneer ze gebruik maken van internet via wifi op de camping. Wellicht zijn een aantal herkenbaar voor je en ben je opzoek naar een oplossing. 

Wat dat betreft ben je op de juiste pagina terecht gekomen. Want in dit blog gaan we je uitleggen hoe je het beste je wifi signaal kunt versterken op de camping en het beste alternatief hiervoor door je eigen wifi (mifi) hotspot aan te leggen.

Wifi signaal versterken.

Wanneer je problemen ondervindt met een slecht werkend wifi netwerk op de camping is de eerste logische oplossing om het wifi signaal te versterken. Dit is niet per definitie de beste oplossing maar wel één oplossing die voor jou kan werken.

Wifi versterkers voor op de camping.

wifi op de camping met wifi versterker

Wanneer er wel een wifi netwerk is en je dit signaal bij je camper, stacaravan of staanplaats met tent kunt ontvangen maar niet toereikend is. Dan kun je overwegen om een wifi versterker te gaan gebruiken. 

Dit werkt exact zoals je dat thuis ook zou doen. Veel mensen maken hier thuis ook gebruik van en dit werkt dan ook perfect om net even een beter signaal te krijgen op plekken waar dat voorheen niet mogelijk was.

Hoe werkt een wifi versterker?

Een wifi versterker ook wel ‘wifi repeater’ of ‘wifi extender’ genoemd is een apparaatje dat je in het stopcontact stopt op een plek waar je nog wel het wifi signaal kunt ontvangen. Wanneer je dit apparaat juist hebt geconfigureerd pikt het het wifi signaal op en versterkt het in de directe omgeving van de wifi versterker.

Dit is in de basis waar deze extenders voor gebruikt worden en je op de camping ook het wifi signaal kunt versterken bij jouw plek. Het is nog steeds niet de beste oplossing omdat het nog steeds kan zijn dat het wifi netwerk van de camping zijn limieten heeft met betrekking op internetten, e-mailen, streamen en downloaden. Ook wanneer het netwerk niet toereikend is voor het aantal gasten op de camping waardoor het internet traag is wanneer er veel mensen tegelijkertijd gebruik maken van het internet. Heeft een wifi versterker weinig effect. 

Bekijk hier meer wifi versterkers  

Wifi en internetverbinding zijn twee verschillende dingen. 

Wat je moet onthouden is dat de internet snelheid die binnenkomt op de wifi router niet sneller wordt. Je kunt dus wel het wifi signaal versterken maar daarmee wordt het internet niet automatisch sneller. Je hebt alleen een betere wifi verbinding. Ga dus eerst na of het probleem een slechte wifi verbinding is, een trage internet connectie is of wellicht allebei.

Internet op camping zonder wifi?

Het kan zomaar gebeuren dat je op een camping terecht komt waar er geen wifi netwerk beschikbaar is. Hoewel de meeste dit wel hebben, waarvan het wifi signaal veelal ontoereikend is. Zijn er genoeg campings die bewust geen wifi netwerk hebben aangelegd en een aantal die dit wel willen maar nog niet hebben gedaan. 

Misschien heb je het niet goed gezien / gelezen maar het kan gebeuren dat je op een camping terecht komt zonder wifi en internet. 

Of je nu internet op een camping zonder wifi wilt. Of dat je verzekerd wilt zijn van een snel, sterk stabiele en veilige internetverbinding op je vakantie. Wat mij betreft is de volgende optie de beste oplossing voor al je wifi problemen. Vergeet gewoon de wifi van de camping en vergeet ook de eerder genoemde wifi versterker. Wanneer je gegarandeerd wilt zijn van een snel altijd werkend en goed beveiligd wifi signaal. Kies dan voor een eigen privé wifi hotspot.

mifi router netgear aircard

De beste oplossing is je eigen mifi hotspot.

We hebben er op onze website al vaker over geschreven maar de beste oplossing is een eigen mifi hotspot voor wifi op de camping. In feite kan je op twee manieren je eigen wifi hotspot aanleggen. Dit kan met je smartphone of met een mifi router wat verreweg de beste oplossing is en een wifi versterker of smartphone op alle vlakken verslaat.

Wat is mifi?

Met een mifi router kun je waar dan ook wereldwijd een eigen wifi hotspot aanleggen. Het is een draadloos apparaat vaak maar ter grootte van een powerbank waarmee je doormiddel van een 3 of 4G signaal en in de nabije toekomst ook 5G je eigen wifi netwerk aanlegt. Mifi wordt ook wel reis router voor wifi genoemd en moet je deze niet verwarren met een wifi versterker.

Hier wordt nog eens haarfijn uitgelegd wat mifi is en hoe dit werkt. Mocht je op zoek zijn naar een mifi router voor je aankomende vakantie. Kijk dan in ons overzicht met de beste mifi 4G routers.

Wat heb je nodig voor een eigen mifi hotspot?

 • Een mifi router
 • 3 of 4G signaal 
 • Simkaart met databundel om te kunnen internetten. (hiervoor kun je ook je huidig abonnement met bundel gebruiken wanneer je een 2e simkaart aanvraagt bij je provider. Ook wel duo of multi sim genoemd.

Tip: Check of je niet extra hoeft te betalen voor internet gebruik in het buitenland. Bij de meeste en grotere Nederlandse providers kun je voor hetzelfde maandbedrag ook in het buitenland internetten. Maar het is wel verstandig om dit even te checken en niet voor verrassingen te komen staan.

Mifi heeft meer voordelen dan een wifi versterker.

Daarnaast biedt een eigen mifi hotspot veel meer voordelen ten opzichte van een wifi versterker en een hotspot via je smartphone. Zo kun je met meer personen internetten zonder dat het langzaam wordt. Een mifi werkt met een oplaadbare accu en kun je hem werkelijk overal mee naar toe nemen en genieten van wereldwijd wifi. 

Om het wat overzichtelijker te maken hebben we alle voor en nadelen van zowel een wifi versterker en een mifi hotspot voor wifi op de camping benadrukt zodat je meer inzicht krijg in wat een betere keuze voor je is.

Voordelen wifi versterker:wifivoorauto.nl voordelen duim

 • Geen extra kosten zoals een abonnement.
 • Geen datalimiet maar gewoon onbeperkt de camping wifi gebruiken.
 • Versterkt het wifi signaal.
 • Veiliger dan een directe verbinding met wifi op de camping

Nadelen wifi versterker:

 • Je hebt altijd stroom nodig.
 • Moet het signaal kunnen oppikken en versterker op jouw standplaats.
 • Afhankelijk van de kwaliteit van de wifi op de camping.
 • Versterkt alleen het wifi signaal. Verbeterd niet per definitie de internetsnelheid.

Voordelen eigen mifi hotspot:

 • Snel en stabiel privé wifi hotspot.
 • Goed beveiligd.
 • Draadloos en gaat gemiddeld 8 uur mee op volle batterij. Eventueel makkelijk op te laden met een powerbank.
 • Meerdere apparaten (personen) kunnen tegelijkertijd verbinding maken en snel internetten.
 • Geen internet streaming en download limieten.
 • Overal te gebruiken, ook onderweg in de auto en op andere locaties bijvoorbeeld bij een uitstapje.

Nadelen eigen mifi hotspot:

 • Je hebt een extra simkaart nodig met daarop een toereikende databundel.

Data bundel gaat snel op wanneer deze beperkt is tot maar 2, 5 of 10 gigabyte. (Hou hier rekening mee en upgrade naar onbeperkt internet, neem evt een duo sim. Of bestel een sim only met databundel)

 

Wel of niet een wifi signaal versterken?

De keuze is reuze maar geheel afhankelijk van je internet behoeftes en de kwaliteit van de wifi op de camping. Om geen risico’s te nemen zou ik zelf een mifi router aanschaffen. Deze zijn doorgaans net zo duur als een wifi versterker. De meeste van ons hebben al een databundel die je ook in je mifi router kunt gebruiken. Waardoor je niet veel meer geld kwijt zult zijn dan wanneer je een versterker aanschaft.

Daarnaast kun je de mifi overal mee naartoe nemen. En bijvoorbeeld ook in de auto of camper gebruiken voor internet onderweg. Of zoals veel mensen het gebruiken voor hun werk op locatie. Mifi routers kun je tegenwoordig overal kopen. Wij hebben een selectie van de beste mifi routers voor je gemaakt. Zowel Bol.com, De Mediamarkt en Coolblue verkoopt wifi versterkers en mifi routers.

Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben. Aarzel dan niet op contact met ons op te nemen.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.